Okruh církevní památky a vyhlídky 2022 zve také k návštěvě kostela Zvěstování Panny Marie

Okruh církevní památky a vyhlídky 2022 zve také k návštěvě kostela Zvěstování Panny Marie

Vážení návštěvníci,

také v letošní letní sezoně je pro Vás připraven oblíbený turistický Okruh církevní památky a vyhlídky, který Vás provede po vybraných významných stavebních památkách města Litoměřice. V tomto roce Vám otevře brány 6 mimořádných míst – kostelů a také vyhlídkových věží:  kostel Všech svatých, kostel sv. Jakuba, kostel Zvěstování Panny Marie, katedrála sv. Štěpána na Dómském pahorku, vyhlídková věž u katedrály sv. Štěpána a nově zpřístupněná vyhlídková věž Kalich. V každém objektu jsou pro Vás připravena pamětní razítka, dětský Hravý průvodce a v závěru cesty Vás čeká zasloužená odměna.

Okruh Vás zavede i do sekularizovaného kostela Zvěstování Panny Marie v Jezuitské ulici, k jehož prohlídce Vás srdečně zveme. Kromě výjimečné barokní architektury a zajímavé historie, Vám návštěva kostela nabídne i bonus v podobě aktuální výstavy naší letní výstavní sezony: Magické aktuality. Vzpoura lenochodů. Michaela Černická / Jiří Černický. V lodi kostela i na jeho emporách se Vám představí výběr z díla dvou předních umělců současného výtvarného umění, Michaely Černické a Jiřího Černického.

Okruh církevní památky a vyhlídky je přístupný až do 4. září. Kostel Zvěstování Panny Marie je pro Vás otevřen každý den včetně pondělí, od 10 do 18 hodin. Výstavu Magické aktuality. Vzpoura lenochodů. Michaela Černická / Jiří Černický můžete shlédnout nejen v rámci Okruhu církevní památky a vyhlídky, ale také samostatně, a to až do neděle 25. září.

Navštivte i naše další výstavy letní výstavní sezony, které jsou pro Vás otevřeny v hlavní výstavní budově, na parkánech galerie a v Muzeu insitního umění.

Těšíme se na Vás!